14/09/10 - NL - Reddingsbrigade redt 306 levens

Artikels, publicaties, omzendbrieven,... kortom: alles wat met de hulpdiensten te maken heeft en de moeite is om door te nemen.

Moderator: Admin Team

14/09/10 - NL - Reddingsbrigade redt 306 levens

Berichtdoor Louis Van Looy » 14 sep 2010, 10:19

Reddingsbrigade redt 306 levens

(Novum) - De Nederlandse reddingsbrigade heeft deze zomer minder mensen uit een levensbedreigende situatie moeten redden dan vorig jaar. Dit keer werden 306 mensen gered, tegenover 460 vorig jaar.

In totaal greep de reddingsbrigade 10.691 keer in, het hoogste aantal ingrepen in een seizoen dat tot nu toe werd geregistreerd. Dit blijkt uit de eindstand van afgelopen zomer, meldt Reddingsbrigade Nederland maandag.

Al enkele jaren neemt het aantal hulpacties toe. Dat komt mede door een zorgvuldigere registratie, maar ook doordat onder meer kinderen steeds slechter kunnen zwemmen, ouders minder goed toezicht houden waardoor kinderen zoek raken, en doordat er langs de kustlijn en op recreatieplassen meer watersportactiviteiten plaatsvinden waarbij ook meer ongelukken gebeuren.

Dit jaar nam vooral het aantal eerstehulpverleningen toe. Dat aantal steeg van 5.931 keer vorig jaar naar 7.964 keer dit jaar. Dit kwam volgens Reddingsbrigade Nederland onder meer doordat aan het begin van de zomer mensen massaal met het mooie weer naar het strand gingen, maar het water nog koud was. "Toen gebeurden veel kleinere ongelukjes op het strand." Ook was er in juli sprake van een kwallenplaag, wat zorgde voor enkele honderden EHBO-behandelingen.

Het aantal hulpverleningen aan baders en zwemmers, 1290, en aan opvarenden, 760, bleef vrijwel gelijk ten opzichte van vorig jaar. In totaal vonden acht dodelijke ongelukken plaats, tegenover dertien vorig jaar. Het aantal vermiste kinderen daalde dit jaar echter mede doordat tweehonderdduizend polsbandjes voor kinderen zijn uitgedeeld van 961 naar 677. De afgelopen jaren steeg het aantal vermiste kinderen juist.

Directeur Raymond van Mourik is vooral blij met de daling van het aantal zoekgeraakte kinderen. "Met alle risico's op en rond een strand is zo'n kwetsbare categorie een grote zorg."

Bron: MSN Nieuws
Kaai 142 - Professionele Hulpdiensten van Antwerpen

112Antwerpen De nieuwe hulpdienstennieuws-info-foto-site voor Antwerpen en Vlaanderen
Avatar gebruiker
Louis Van Looy
 
Berichten: 88
Geregistreerd: 01 sep 2004, 20:39
Woonplaats: Merksem-Antwerpen

Keer terug naar Voor u gelezen...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron