15/09/10 - Gezondheidszorg stemt iedereen tevreden

Artikels, publicaties, omzendbrieven,... kortom: alles wat met de hulpdiensten te maken heeft en de moeite is om door te nemen.

Moderator: Admin Team

15/09/10 - Gezondheidszorg stemt iedereen tevreden

Berichtdoor Louis Van Looy » 15 sep 2010, 21:21

Gezondheidszorg stemt iedereen tevreden

HIT-rapport

Uit het nieuwste HIT-rapport (Health systems in Transition) van het KCE blijkt dat 93% van de Belgen de zorg in de ziekenhuizen goed tot uitstekend vindt. Grote succesfactoren zijn de vlotte toegankelijkheid en het gebrek aan wachtlijsten.

Het HiT-rapport over ons land maakt deel uit van een serie van publicaties waarin telkens het gezondheidszorgsysteem van een bepaald land wordt beschreven. In totaal passeerden al 55 landen de revue: alle Europese landen, Canada, Australië, Japan en de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

Onlangs werd het Belgische gezondheidssysteem algemeen beoordeeld als een systeem met een goede toegankelijkheid, een hoge mate aan keuzevrijheid en een degelijk veiligheidsniveau. Wachtlijsten die je in andere Europese gezondheidssystemen aantreft, zijn hier eerder zeldzaam. Logisch ook dat de Belgische bevolking tevreden is. Een verbeterde effectiviteit bij preventieve zorgverlening, een doelmatiger zorggebruik, meer efficiëntie en duurzaamheid zouden volgens het rapport de prestaties van het gehele systeem wel nog flink verder kunnen verbeteren.

Zoals iedereen weet is het daarvoor wachten op een staatshervorming.

Bron: Zorgnet Vlaanderen
Kaai 142 - Professionele Hulpdiensten van Antwerpen

112Antwerpen De nieuwe hulpdienstennieuws-info-foto-site voor Antwerpen en Vlaanderen
Avatar gebruiker
Louis Van Looy
 
Berichten: 88
Geregistreerd: 01 sep 2004, 20:39
Woonplaats: Merksem-Antwerpen

Keer terug naar Voor u gelezen...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron