16/09/10 - Brandweer specialist in moeilijke klussen

Artikels, publicaties, omzendbrieven,... kortom: alles wat met de hulpdiensten te maken heeft en de moeite is om door te nemen.

Moderator: Admin Team

16/09/10 - Brandweer specialist in moeilijke klussen

Berichtdoor Louis Van Looy » 16 sep 2010, 11:21

Brandweer specialist in moeilijke klussen

Een berichtje van bij onze Noorderburen.

Lang niet iedereen realiseert zich dat de brandweer de 'duizendpoot binnen de hulpverlening is en niet alleen in actie komt bij kleine en grote branden. Sterker nog, de brandweer voert relatief meer taken uit waar helemaal geen vuur aan te pas komt.

Maandag 13 september om 19.30 uur werd door de Bergeijkse en Eindhovense brandweer een staaltje van hun kunnen getoond door na alarmering de ambulancehulpverlening te assisteren op het Hof te Bergeijk.

Het betrof hier iemand die gevallen was in de douche en om medische redenen horizontaal moest worden vervoerd. Dat is lastig als het slachtoffer zich op de eerste verdieping bevindt. Daarom werd besloten het slachtoffer via het raam op de eerste verdieping uit de woning te halen. En in zo'n geval schakel je de brandweer in.

De Bergeijkse en Eindhovense brandweer maakte technisch gebruik van de hoogwerker van het Eindhovense korps. De actie verliep snel en efficiënt. Nadat het slachtoffer veilig op de begane grond was aangekomen zorgde een ambulance voor verder vervoer naar een ziekenhuis.

Bron: Hulpdiensten online - Meer info en foto's.....................
Kaai 142 - Professionele Hulpdiensten van Antwerpen

112Antwerpen De nieuwe hulpdienstennieuws-info-foto-site voor Antwerpen en Vlaanderen
Avatar gebruiker
Louis Van Looy
 
Berichten: 88
Geregistreerd: 01 sep 2004, 20:39
Woonplaats: Merksem-Antwerpen

Keer terug naar Voor u gelezen...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron