17/09/10 - Negatief brandweerverslag voor winkelpanden

Artikels, publicaties, omzendbrieven,... kortom: alles wat met de hulpdiensten te maken heeft en de moeite is om door te nemen.

Moderator: Admin Team

17/09/10 - Negatief brandweerverslag voor winkelpanden

Berichtdoor Louis Van Looy » 17 sep 2010, 19:58

Negatief brandweerverslag voor winkelpanden

Geschreven door Joost Van Liefferinge
vrijdag, 17 september 2010 09:52

TERNAT - De brandweer van Asse heeft een negatief verslag uitgeschreven voor een appartemenstgebouw op de Markt van Ternat. In het pand zijn onder andere kinderkledingswinkel Acrobaleno en buurtsupermarkt Marc en Herlinde ondergebracht. Uit het inspectieverslag blijkt dat er aanpassingen moeten gebeuren aan de brandveiligheid.

Volgens burgemeester Ronald Parys (LVB) zijn de renovatiewerken aan het pand niet heel dringend, maar wel nodig. "De brandweer van Asse heeft voor het gebouw in de periode rond Pinksteren een negatief verslag uitgeschreven", zegt Ronald Parys. "Er waren blijkbaar een aantal bemerkingen rond de brandveiligheid van het pand. Dat de eigenaar wil dat de bewoners en handelaars pas in november moeten verhuizen, wil wel zeggen dat er geen direct gevaar dreigt. Toch zullen er in het pand blijkbaar wel grondige renovatiewerken moeten gebeuren."

De meeste bewoners van het gebouw hebben volgens de burgemeester al een nieuw onderkomen. "Ook Marc en Herlinde, van de gelijknamige supermarkt op het gelijkvloers, hebben intussen nieuw onderdak gevonden", zegt Rondald Parys. "Zij zullen binnenkort het leeggekomen pand naast bakkerij De Broodgallerij betrekken."

Zelf wensten Marc en Herlinde niet reageren in de krant. Ook de zaakvoerder van Acrobaleno, de kinderkledingszaak naast de superette, was niet bereid om commentaar te geven over haar toekomstplannen.

Bron: Persinfo
Kaai 142 - Professionele Hulpdiensten van Antwerpen

112Antwerpen De nieuwe hulpdienstennieuws-info-foto-site voor Antwerpen en Vlaanderen
Avatar gebruiker
Louis Van Looy
 
Berichten: 88
Geregistreerd: 01 sep 2004, 20:39
Woonplaats: Merksem-Antwerpen

Keer terug naar Voor u gelezen...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron