Elke dag 31 ongevallen met naalden of spuiten

Artikels, publicaties, omzendbrieven,... kortom: alles wat met de hulpdiensten te maken heeft en de moeite is om door te nemen.

Moderator: Admin Team

Elke dag 31 ongevallen met naalden of spuiten

Berichtdoor Freudsap » 13 nov 2010, 21:23

12/11/10, 07u16

Meer dan 11.000 werknemers in de gezondheidszorg hebben elk jaar een prikongeval of komen met bloed in aanraking. Dat berichten de kranten van de groep Sud Presse vandaag op basis van het meest recente rapport van toezicht op ongevallen met blootstelling aan bloed.

De statistieken van 2003 tot 2009 tonen geen enkele vooruitgang, terwijl in zeven van de tien gevallen het ongeval vermeden had kunnen worden.

Het merendeel van de ongevallen gebeurt met spuiten of hechtingsnaalden. Het verplegend personeel is het vaakst getroffen (65 procent, tegenover 8 procent bij de artsen). De ongevallen doen zich voornamelijk voor in de kamer van de patiënt, soms in het operatiekwartier of in de gangen.

Bij de aangehaalde gevallen werden 145 ongevallen bestempeld als 'hoog risico', maar het aantal besmettingen is niet bekend. De Hoge Gezondheidsraad is bezig met het opstellen van aanbevelingen, omdat er omtrent de kwestie geen Belgische wetgeving bestaat. (belga/adv)

Bron: De Morgen
Avatar gebruiker
Freudsap
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3691
Geregistreerd: 28 apr 2003, 23:48
Woonplaats: Regio Leuven

Keer terug naar Voor u gelezen...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron