BVV Flash - Zwarte week voor hulpdiensten

Artikels, publicaties, omzendbrieven,... kortom: alles wat met de hulpdiensten te maken heeft en de moeite is om door te nemen.

Moderator: Admin Team

BVV Flash - Zwarte week voor hulpdiensten

Berichtdoor superfly » 27 jan 2011, 01:45

BVV Flash schreef:Afbeelding
Afbeelding
Zwarte week voor hulpdiensten

Op 19 januari overleed een brandweerman in bevolen dienst. Het eerste dodelijke brandweerslachtoffer van 2011. Op weg naar de kazerne raakte Johan Van Ursel, Korporaal vrijwilliger bij Brandweer Sint-Niklaas, betrokken bij een verkeersongeval. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed.

5 dagen nadien, op 25 januari, wordt de brandweerwereld opnieuw getroffen door het overlijden van een hulpverlener in bevolen dienst. Etienne Manise, brandweerman bij Brandweer Bergen, laat het leven in een brand. Hij raakte zijn collega’s kwijt in de rook en kon de uitgang niet vinden. Zijn collega’s vonden hem niet op tijd terug.

Op 26 januari valt opnieuw een dodelijk slachtoffer bij de hulpdiensten te betreuren. Tijdens een zoekactie naar vermiste personen in de Maas overlijdt een duiker van de civiele bescherming. Olivier Rouxhet, één van de meest ervaren duikers van de eenheid Crisnée, geraakte in nood tijdens de interventie en moest door een interventieploeg van de brandweer van Luik gered worden. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar.

BVV leeft mee
We worden geconfronteerd met 3 dodelijke slachtoffers bij de niet-politionele hulpdiensten op één week tijd. Brandweervereniging Vlaanderen betreurt dit enorm en leeft mee met de korpsen, hulpverleners en familieleden die dit verdriet moeten verwerken.

Lessen trekken
Ieder ongeval is er één te veel. Brandweervereniging Vlaanderen hoop ten stelligste dat deze ongevallen elk apart zullen onderzocht door experts en dat hieruit lessen zullen getrokken worden die op het terrein worden toegepast.

Minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom heeft in de verschillende media alvast bevestigd dat zowel het ongeval in Bergen als in Luik zullen onderzocht worden via het Federaal Kenniscentrum voor Civiele Veiligheid.

Week van rouw: 29/1 tot 4/2
Het is een zwarte week voor de hulpdiensten. BVV vraagt een periode van rouw in te lassen gedurende een week. Deze gaat in vanaf zaterdag 29 januari, wanneer de begrafenis van Johan Van Ursel plaats vindt, tot en met vrijdag 4 februari.

We vragen u uit solidariteit met de getroffen korpsen en collega-hulpverleners die week een signaal van rouw te geven door
  • zwarte linten te bevestigen aan uw brandweervoertuigen en
  • de vlaggen aan de kazerne half stok te hangen.

BVV dankt u alvast voor uw medewerking.
Avatar gebruiker
superfly
Moderator
Moderator
 
Berichten: 1178
Geregistreerd: 20 aug 2004, 13:19

Keer terug naar Voor u gelezen...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron