toekomst cb

Artikels, publicaties, omzendbrieven,... kortom: alles wat met de hulpdiensten te maken heeft en de moeite is om door te nemen.

Moderator: Admin Team

toekomst cb

Berichtdoor der » 08 okt 2012, 18:20

Vakbonden willen duidelijkheid over toekomst Civiele Bescherming
inShare

12:25 Belga financieel Bij de Civiele Bescherming daalt het aantal operationeel inzetbare personeelsleden jaar na jaar. "Ooit moet het dus wel mis lopen", zeggen de vakbonden. Ze eisen duidelijkheid over de toekomst van de dienst. Volgens Guido Rasschaert (ACOD) ligt een scenario klaar, maar mag de administratie er pas over praten na de gemeenteraadsverkiezingen.

"Iedereen is bezorgd over de scheurtjes in de kernreactoren. Maar wat bij een nucleaire catastrofe?", klinkt het maandag in een persbericht van de vakbonden. Volgens Rasschaert kan de Civiele Bescherming volgens het theoretisch kader 580 professionelen in dienst hebben. "Er zijn er nu maar 400 operationeel inzetbaar", zegt hij. Oorzaak daarvan zijn "jarenlange besparingen". "Er wordt geen toelating meer gegeven om iemand te vervangen," zegt Rasschaert. "Ooit zullen we een kritisch punt bereiken." De vakbonden willen dat de regering het personeel en de bevolking snel informeert over de plannen met de Civiele Bescherming. Volgens Rasschaert is de Civiele Bescherming niet overbodig. Hij wijst erop dat het gaat om het enige federale korps. "Men zegt dan dat er toch niets gebeurt. Maar als het een week niet gebrand heeft, schaft men toch ook de brandweer niet af". Hij benadrukt ook dat de Civiele Bescherming bijvoorbeeld expertise heeft rond nucleaire veiligheid. De vakbonden vrezen dat het ooit zal verkeerd lopen. "Met de herfst en de winter in aantocht groeit de kans op de traditionele overstromingen. Moeten de burgers nu zelf de zandzakjes komen halen?", klinkt het. "Er is immers onvoldoende personeel om ze zoals vroeger uit te delen in de getroffen wijken."
der
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 13 aug 2005, 19:24
Woonplaats: zottegem

Keer terug naar Voor u gelezen...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron